Doneer een superhelden-box aan de zorg!

Waarom deze actie?
Onlangs heeft Blauw Helpt, in samenwerking met koekjesfabrikant Punselie, een succesvolle actie georganiseerd waarbij alle intensive care-afdelingen in Nederland werden voorzien van lekkere stroopkoeken. Dit was om alle IC-medewerkers een hart onder de riem te steken voor het harde werk dat zij verrichten in deze lastige tijd waarin Corona de overhand heeft.

Deze actie werd bijzonder enthousiast ontvangen en ook via social media kregen wij veel leuke en dankbare reacties. Ook werd er veelal gevraagd of een dergelijke actie mogelijk zou zijn voor alle verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland. Het personeel daar gaat tenslotte ook door een bijzonder vervelende en emotionele periode.
Dit willen we natuurlijk heel graag doen, maar kan niet zonder jullie hulp!

We werken ook samen met de branchevereniging van de verpleeg- en verzorgingshuizen ActiZ. Ze hebben niet alleen een gulle donatie gedaan, ook helpen ze ons met het verspreiden van de boxen op locatieniveau. Zo kunnen we de verzendkosten laag houden en scheelt het ons een hoop logistieke problemen!

Waarom Punselie?
Ruim 44 jaar is het Punselie koekje al een begrip aan boord van de blauwe vliegtuigen, waar onze vrijwilligers normaal op werkzaam zijn. Het koekje is zeer geliefd bij de passagier, maar ook bij de vliegende collega’s. Ik kan persoonlijk zeggen dat ik, hangende in de lucht, al duizenden Punselie koekjes heb mogen oppeuzelen.
Ronald Punselie is ook erg begaan met de recente ontwikkelingen in de samenleving en wil graag zijn steentje bijdragen.

Hoe kan ik bijdragen?
Jullie kunnen nu via de webshop een box koekjes doneren.
Mocht je een voorkeur hebben voor een specifiek verzorgings- of verpleeghuis, dan kun je dit aangeven. Zonder voorkeurslocatie worden de dozen willekeurig verspreid over locaties door heel Nederland. Heeft jouw gekozen locatie al genoeg boxen ontvangen, dan verspreiden we deze ook netjes over andere locatie.

Wij hebben jullie hulp keihard nodig om alle aangesloten zorginstellingen te voorzien van voldoende stroopkoekjes! Koop daarom vandaag nog een superhelden-box en zet daarmee de zorgmedewerkers in het zonnetje die dat meer dan verdienen!

Hoe kan het zo goedkoop?
De prijs die je ziet is de kostprijs. Punselie heeft een deel van de verpakkingen en ingrediënten gesponsord gekregen, wat de kosten laag houdt.
De verzendkosten (€1) per box komen er nog bij. We zullen een deel laten bezorgen door vrijwilligers en een deel per reguliere pakketpost doen.
Omdat een doorsnee verzorgingshuis 2 tot 3 superhelden-boxen krijgt, hebben we een gemiddelde aan verzendkosten per box genomen. Alles wat we kunnen besparen aan verzendkosten, zal ten goede komen aan het doneren van meer boxen.

Wij zorgen dat er zo snel mogelijk wordt bezorgd, we trachten dit binnen 3 weken te realiseren (om deelzendingen te voorkomen en de kosten laag te houden).

En de bewoners dan?
We willen uiteraard de bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen niet vergeten. Echter om twee redenen zullen we ons deze keer focussen op alle zorgmedewerkers. Ten eerste omdat de bewoners op dit moment best veel hapjes en lekkernijen krijgen. Ze worden gelukkig al goed verwend.
De tweede reden is dat Punselie de superhelden-boxen naast de gewone productie draait en een beperkte capaciteit heeft.

Waarom doet Blauw Helpt hieraan mee?
Er zijn meerdere redenen waarom wij hieraan meewerken.

  • Punselie is een begrip bij onze vrijwilligers en in eerdere samenwerkingen hebben ze ons nooit teleur gesteld. Het is een klein bedrijf uit Gouda, met hart voor de medemens.
  • Wij willen heel graag de medewerkers van de ouderenzorg bereiken, ook omdat wij die vraag veel vanuit reacties op andere acties kregen.
  • We doen bij elke superhelden-box een flyer van Blauw Helpt erbij. Hierdoor krijgen wij de kans om ons initiatief meer bekendheid te geven en zodoende ook meer hulpvragen te genereren. Juist de hulpvragen op lokaal niveau nemen wij graag aan!

Mijn gewenste verpleeg- of verzorgingshuis staat er niet bij, wat nu?
Omdat wij alle gegevens van branchevereniging ActiZ krijgen, kan het voorkomen dat bepaalde locaties ontbreken.
Vrijwel alle verpleeg- en verzorgingshuizen zijn aangesloten bij ActiZ, maar niet allemaal.
Helaas kunnen wij die niet toevoegen, omdat er daarmee geen afspraken mee zijn gemaakt m.b.t. verspreiding van de boxen.
We hebben nu al zeer veel locaties en met de ontbrekende individuele afspraken maken is helaas teveel werk.

Mijn gekozen verpleeg- of verzorgingshuis heeft geen box ontvangen, hoe kan dat?
Dat is heel jammer. Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk aangesloten verpleeg- en verzorgingshuizen te bereiken.
Brancheorganisatie ActiZ heeft een uitvraag gedaan bij alle organisaties. Helaas heeft niet iedere organisatie of locatie hier (tijdig) op gereageerd.
Het kan dus voorkomen dat een locatie naar keuze uiteindelijk geen box krijgt. We zullen deze boxen verspreiden naar andere locaties die wel hebben aangegeven een box te willen ontvangen.

Kan ik ook een andere box of doos koekjes (voor mezelf) bestellen?
Nee, helaas. Deze actie is gericht op de zorgmedewerkers middels de superhelden-box.
Wil je koekjes voor jezelf kopen? Dat kan op www.punseliewebshop.nl

Kindly sponsored to Blauw Helpt by Maven E-Commerce